Duurzaamheid

 

Maandag 30 oktober 2017

Aanvang: 20:00 uur

Plaats: Ontmoetingskerk Dukenburg

Meijhorst 7033

Entree: vrije gave

 

 

 

 

 

Duurzaamheid is een hot topic. Maar soms raak je ontmoedigt omdat je als individu niet zo heel veel kunt doen. Kun je dan zeggen dat het een taak van de overheid is om bedrijven te dwingen aandacht te hebben voor duurzaamheid? Of hebben bedrijven daarin ook een eigen verantwoordelijkheid? En hoe zit het dan met maatschappelijke organisaties, hebben die ook een eigen verantwoordelijkheid?

Volgens velen hebben kerken een speciale verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de schepping en de mensen die haar bevolken. In haar eigen kerk liep Lisa Westerveld er tegen aan dat die verantwoordelijkheid niet voldoende werd genomen.

Over deze vragen willen we in gesprek gaan met Lisa Westerveld, Tweede Kamerlid voor Groen Links. Maar let op: stel je niet in op een avondje luisteren en achterover leunen. Want deze vragen over duurzaamheid betreffen ook jou! Neem jij je verantwoordelijkheid in je verschillende rollen (consument, kiezer, leidinggevende in een bedrijf, kerklid, bestuurslid van de voetbalclub, etc.)?